Жена тренира надолу с главата | Lejanki.bg

Ако страдате от болки в гърба или кръста, можете да си помогнете сами в домашни условия – лесно, без усилия и с бърз ефект. Просто лежейки удобно под някакъв ъгъл с главата напред, Как е възможно? С много популярните по света, а вече и в България, инверсни лежанки Ember.

Жена тренира надолу с главата | Lejanki.bg

Това са домашни фитнес уреди, които освобождават напрежението в гръбнака, получава се декомпресия на гръбначния стълб и така се способства за обновяването на дисковете и ставите.

Инверсните лежанки са полезни при упражнения за болки в гърба и кръста, лечение на стеноза, дископатия. С подобряване на състоянието Ви може да започнете и интензивни упражнения, както и изцяло да обръщате своето тяло наопаки, и да висите с главата надолу.

Мъж тренира надолу с главата | Lejanki.bg

Когато висите с главата надолу, имате пълна свобода на движенията и повече от половината потребители на лежанките го предпочитат. Достатъчно е да висите от три до 5 пъти на седмица от 5 до 7 минути на ден и ще почувствате разликата.

С лежанките може да се изправяте до седнало положение, което позволява и правенето на коремни преси. Упражненията с инверсни лежанки Ember способстват за подсилване на основната мускулатура, увеличава гъвкавостта, отнемат стреса, пренастройват скелета, за да поеме по-разпределено товара.

Ефектът на декомпресията на гръбначния стълб започва от малко под 20-градусов ъгъл, а пълна декомпресия се получава при 60-градусов ъгъл. Вие задавате ъглите, а ремъкът за настройване „го заковава“ така, че няма как да подмине желаното от Вас разстояние. Както споменахме обаче, повече от половината потребители предпочитат направо да висят надолу с главата. Конструкцията позволява да се люлеете контролирано, полагайки минимално усилие. Сигурното заключване при пълно обръщане позволява изпълненията на сложни упражнения и разтягане.

Естествено, преди да започнете с дадена нова програма за упражнения или фитнес, задължително се консултирайте с Вашия лекар – попитайте го може ли да използвате лежанките и да обръщате тялото си наопаки. Ако не страдате от никакви здравословни проблеми, които да Ви възпират, използвайте лежанките. Те помагат на стотици хиляди, дори милиони хора по света.

Лежанката за инверсия е подходяща за много широк спектър от потребители – тя поддържа височина между 1.46 м и 2 м, както и издържа до 135 кг натоварване! Сглобява се лесно, а сгъването й след употреба става за секунди. В сгънато положение размерите са 0.5х0.74х1.68 м. Сглобена, Teeter тежи ~30 кг., а Ember – 23 кг. Лесна е за пренасяне и без проблеми ще откриете къде да я съхранявате.

Сглобяването също няма да Ви създаде проблеми, защото Ember се доставя сглобена до 85%, а комплектът съдържа инструментите, нужни за монтаж, който отнема между 20 и 30 минути. Ще имате на разположение инструкции за сглобяването и диск за употреба.
Тези инструкции и ръководство за потребителя ги има и в електронен вариант, може да се свалят от lejanki.bg. Освен това ще имате съвети за упражнения и разтягане, както и нагледен урок върху уреда от практиките на д-р Шон за заздравяване на гърба, с времетраене 20 минути.

Помогнете си сами вкъщи срещу болките в гърба и кръста – лесно, бързо, ефикасно!