Дискова херния и болки | Lejanki.bg

Болките в гърба и кръста са често срещани, но и често пренебрегвани. Те могат да бъдат по различни причини, затова лесно намираме обяснение /оправдание/ да не отидем на лекар.

Дискова херния

Казваме си, че или сме се „сецнали“ при ремонта вкъщи, или работа на двора, или дълго сме стояли в непроменена поза при пътуване с колата, надвесени над бюрото, или изправени край поточната линия, рязко сме вдигнали нещо тежко и т.н.

Докато не се  окаже, че са били сигнал за коварна болест. Тогава животът ни става кошмар, може буквално да се сковем, обездвижим от болките, ставаме непълноценни и подтиснати.

При това положение, и да потърсим съответното лечение на болки в гърба и кръста, то вече може да опре даже до операции.

Каквито и да са причините, особено ако болките се появяват периодично, трябва без отлагане да се консултирате с лекаря си.

Ако ви изпише лечение, питайте го може ли да използвате инверсни лежанки Тийтър. Те са много подходящи за упражнения при болки в гърба и кръста.  

Трябва да разберете от доктора имате ли някакви противопоказания за инверсната терапия – да висите с главата надолу или да лежите под някакъв ъгъл. Ако нямате някакъв здравословен проблем, който ви възпира, възползвайте се от инверсната лежанка EP-950TM.

Фитнес уред инверсна лежанка Тийтър

Тя е фитнес уред за домашни условия. Позволява и пасивни, и активни упражнения. Можете просто да се отпуснете легнали под ъгъл 20,40 или 60 градуса, или изцяло да обърнете наопаки тялото си с главата надолу.

Лежанката е прецизно балансирана и ви дава пълен контрол. Специалните ръкохватки дават възможност за периодично люлеене и изпъване. Има и по-големи, опорни ръкохватки, които помагат да преобръщате тялото си и да се спускате.

Може да се правят и активни упражнения – изправяне в седнало положение, приклякания, коремни преси, което допълнително способства за заздравяване на мускулатурата, увеличаване на гъвкавостта, за здрав гръб и силно тяло.

Инверсните лежанки Тийтър са полезни при лечение на стеноза, помагат и при дископатия. С тях ще намерите естествено облекчение и то бързо. Достатъчно е да ги ползвате от пет до седем минути на ден, 3-5 пъти седмично.

Принципът е да се освободи напрежението в гърба и кръста и да се подпомогне обновяването на дисковете и ставите.

Положителният ефект започва още при ъгъл, по-малък от 20 градуса. При 60 градуса натягането в гърба и кръста е напълно премахнато. Ъглите ги задавате вие. Обръщането с главата надолу пък дава по-голяма свобода на движенията за спорт и разтягане.

Лежанките Тийтър са лесни за монтаж – те идват при вас почти 90 процента монтирани. Имат ръководство, което предварително може да свалите от  www.lejanki.bg. Имат също така и диск с нагледни уроци за ползването им. Сгъването пък е за секунди. Гаранцията им е пълна – за всички компоненти и е за пет години.

Лежанката модел EP-950TM е за много широк кръг потребители. Те могат да бъдат с ръст от 1,46 до 2 метра и тегло до 135 килограма.

И още нещо за сведение – производителят на лежанките – компанията Тийтър е единствената, която без прекъсване произвежда от 1981 година досега инверсионно оборудване. Тя е лидер в бранша, произвеждайки инверсионни продукти за домашна употреба, в клинични центрове и фитнес зали.

Просто се доверете на лидера.

 

https://lejanki.bg/nauchi-poveche/