При лечение на болки в кръста | Lejanki

Лежанки - Болки в гърба

Болките в гърба и кръста са голямо страдание, ако са свързани с болест на гръбначния стълб. Може да ги усещаме в тези зони и при заболяване на черния дроб, злъчката и други.

Затова появят ли се, не бива да чакаме да минат от само себе си. Трябва да потърсим лекарска помощ, за да се разбере за какво става дума и да се изпише евентуално лечение.

Ако са свързани с гръбначния стълб, има един домашен фитнес уред, който е особено полезен при лечение на болки в гърба и кръста. Той е лесен за употреба и дава възможност за различни упражнения – и пасивни, и активни.

Освен това има и силно психологическо преимущество – вкъщи го използвате на спокойствие, когато и както решите. Без чужди погледи като във фитнеса, да речем, където хората да разберат за здравословните ви проблеми.

Достатъчно е да намирате по няколко минути на ден за упражнения, няколко пъти в седмицата и бързо ще почувствате разликата.

Говорим за инверсни лежанки Ембер. Консултирайте се с лекаря си може ли да ги използвате.

При пасивните упражнения с тях просто лежите удобно отпуснати под даден ъгъл, зададен от вас – 20 градуса, 40 или 60, като главата ви е в ниската част. Можете и направо да обърнете тялото си наопаки, и да висите с главата надолу.

Ако лекарят прецени, че нямате някакви здравословни противопоказания да лежите или висите така, възползвайте се от лежанките Ембер.

Те се базират на инверсната терапия, гравитацията работи за вашето лечение. При разхлабване на връзките между прешлените на гръбнака, се получава слягане, триене, започват да се притискат нервни окончания.

Главното при лежанките Ембер е, че се освобождава напрежението в гръбначния стълб, „дава се почивка“ на износените прешлени и дисковете между тях, и се подпомага възстановяването им.

Така упражненията са полезни и при вече появили се болести – при лечение на дископатия или стеноза. Не е за пренебрегване, че намаляват и стреса от ежедневието и начина ни на живот.

Както споменахме, тези упражнения за рехабилитация не отнемат много време – достатъчно е да се виси с главата надолу между 5 и 7 минути дневно, 3-5 пъти в седмицата.

Впрочем не е нужно непременно да висите – благотворният ефект на освободеното напрежение започва още под 20 градуса ъгъл и вече е пълен при 60-градусовия.

Като по-активни упражнения можете да приклякате, да се изправяте в седнало положение, да правите коремни преси. Това способства за изграждане на здрава основна мускулатура – гръбна и коремна, което увеличава гъвкавостта.

Наличната в момента лежанка модел EP-950 е подходяща за огромен брой потребители. Тя е почти универсална – могат да я ползват хора с ръст от 1,46 до 2 метра и с тегло до 135 килограма! Малко са тези, които „не се побират“ в такива размери.

Лежанката е лесна и за монтаж – тя идва над 85 % сглобена, с инструменти за монтаж, инструкции и диск за употреба. Веднъж сглобена, тя после само се сгъва за секунди до размери 0,5 на 0,74 на 1,68 м и лесно й се намира място за съхранение. Гаранцията й е пълна – за всички компоненти и е 5 години.

Накратко – лесно и ефективно срещу болките в гърба и кръста – отървете се от тях навреме!