Жена използва инверсна лежанка Тийтър | Lejanki.bg

Има различни начини за лечение на болките в гърба или кръста – с алопатичната медицина, с хомеопатия, с Аюрведа медицина, с йога практики. При тези различни варианти можем да си помогнем сами вкъщи лесно, бързо и ефикасно – само с по няколко минути на ден по няколко пъти седмично.

Още повече, че ако не се обърне внимание навреме и болезнените сковавания се окажат резултат от заболяване на гръбначния стълб, може да се стигне и до оперативно лечение, или обездвижване.

Жена използва инверсна лежанка Тийтър | Lejanki.bg

При тези болки има коварен капан. Човек лесно би могъл да се подведе, че всеки път са от нещо инцидентно от всекидневието. Те са често срещани и причините за тях може да са най-различни.
Можем да си мислим, че сме се „сецнали“ при рязко извъртане на тялото при работа или спорт; че сме се „сковали“ от еднообразната поза, седнали приведени пред компютъра, или пък изправени с еднообразни движения край машината на работа; от вдигане на тежко; дълго шофиране без смяна на позицията, че сме получили болката простудно от стоене на течение и т.н.

Трябва обаче да знаем и да си даваме сметка за реалностите. Още преди 40-годишна възраст при една четвърт от хората започват структурни изменения на гръбначния стълб – износване на дискове, намаляване еластичността на връзки и т.н., което създава риск от сериозно заболяване. След 40-годишна възраст това състояние започва да се наблюдава при 60 процента от хората.

Жена надолу с главата върху лежанка Тийтър | Lejanki.bg

Освен това през годините получаваме различи травми, които отшумяват, но с натрупването си водят до структурни изменения.
Ето защо е необходимо човек навреме да потърси лекарско предписание за лечение на болки в гърба и кръста.

Когато се консултирате с лекаря си, попитайте го може ли да използвате инверсните лежанки Teeter Hang Ups за упражнения при болки в гърба и кръста. Те са домашният фитнес уред, за който споменахме в началото, че помага лесно, бързо и ефикасно срещу болките в гърба и кръста.

У нас се предлагат два вида. Единият е лежанката Тийтър, САЩ. Другият вид е Ембер, чието производство е в китайските предприятия на компанията.

На Тийтър може да се доверите – говорим за лидера в инверсионно оборудване, който произвежда продукти и за дома, и за клинични центрове за рехабилитация, и за фитнес-салони. Това е единствената компания, която от 1981-а досега не е прекъсвала това си производство и категорично се е наложила на пазара.

Ако нямате здравни проблеми, заради които трябва да се възпрете, възползвайте се от лежанките на Тийтър. Те са подпомогнали и подпомагат милиони хора за лечение на болките в гърба и кръста, дискова херния, стеноза.

Този домашен фитнес уред позволява и „пасивни“ упражнения /без усилия/ за обновяване дисковете и ставите, и активни, които спомагат заздравяването на основната мускулатура, увеличаване на гъвкавостта, отърсване от стреса и вдигане на тонуса.

При лежанките се лежи с главата напред под някакъв ъгъл, зададен от вас, или направо се виси с главата надолу. Благотворното въздействие започва още при ъгъл под 20 градуса, а пълно освобождаване на напрежението в гръбнака се постига при 60 градуса.
Над половината от потребителите предпочитат да висят с главата надолу, защото така тялото им се освобождава за повече движения за разтягане и спортуване. Може да се изправяте в седнало положение, да правите коремни преси, прикляквания.

За да почувствате разликата, е достатъчно да ползвате лежанките от 5 до 7 минути на ден, три – пет пъти на седмица.