Дискова херния и болки в гърба | Lejanki.bg

Лежанки - Болки в кръста

Като говорим за болки и скованост в различни части на гърба – знаете ли, че при над 20 % от хората още преди 40-годишна възраст се появяват структурни изменения, засягащи скелета? А над 40 години процентът става 60! Тук трябва да отчетем ред неща, които са доста разпространени днес и натоварват гръбнака.

Като например наднорменото тегло. Или еднообразната часове на ред поза на работа – да речем прави или седнали на бюро, принудително наведени напред. Или пък – при шофьорите – дълги пътувания без възможност за смяна на положението на тялото, което създава напрежение в гърба и кръста. Разбира се, поради масовото обездвижване, може просто да се „сецнем“ при вдигане на тежко или да пренатоварим мускулите на гръбначния стълб при работа през уикенда на село, или на вилата – тогава проблемът е инцидентен, временен и отшумява за ден-два. Но точно защото причините за болка в кръста или гърба може да са най-различни, трябва непременно да потърсим лекарски консулт и помощ. Може да се окаже, че имаме начален стадий на някое коварно заболяване – дископатия, дискова херния, стеноза. Ако не се лекуват навреме, те могат да доведат до операции и дори до инвалидизация.

При лечение на болки в гъбра и кръста можем да изберем различни методи –  с медикаменти, аюрведа медицина, йога и други, като това трябва да реши лекарят. Но има и една много универсална и ефикасна терапия, с която можете да си помогнете сами вкъщи – инверсната. Тя не изисква много време – по 5-7 минути на ден, а е полезна например при лечение на дископатия, както и на ред други гръбначни проблеми. Тази терапия е помогнала и помага на милиони хора по света да намерят натурален път да облекчат болката.

Упражненията с инверсни лежанки Ембер отпускат мускулите, обновяват дисковете и ставите, освобождават напрежението в гърба и кръста.

С тях ще засилите основната мускулатура, ще увеличите гъвкавостта си.

Така инверсната лежанка на Ембер много подходящ домашен уред, който Ви помага да се разтягате и да спортувате редовно! Тренирайки, просто се качете на лежанката, отпуснете всеки мускул на тялото, нека сте в пълен покой и оставете гравитацията да се погрижи за останалото.

Друг вид за динамично трениране с инверсната лежанка Ембер е т. нар. пълно обръщане на тялото, с което ще изпълнявате и други упражнения като коремни преси или изправяне в седящо положение, съчетано с прикляквания.

Лежанки - Болки в гърба

Естествено, при започването на ново фитнес начинание или спорт е добре да направите консултация с лекар специалист в областта, както и при използване на лежанките на обратно е добре да получите информация дали това е подходящо и за вашия проблем.

Далеч не е наложително висенето с краката нагоре. Над 50% от всички клиенти, използващи Ембер, се преобръщат изцяло, тъй като им харесва наслаждаването на допълнителна свобода при разтягане и спортуване. Другите  пък ползват по-малки ъгли.

За декомпресиране на гръбначния стълб, добре е да извършвате тренировката на 60 градуса. Ползите обаче започват и при ъгъл под 20 градуса. А ремъкът на настройване  позволява да зададете лесно ъгъл на обръщане и така не би стигнал отвъд желаното според Вас положение.

Инверсната лежанка Teeter е полезна при упражнения при болки в гърба и кръста, също така и при лечение на стеноза или дискова херния.

Сглобяването й е лесно – всъщност тя идва вече монтирана почти до около 85%.

Вътре в комплекта получавате инструменти за сглабяне както и диск с наставления как да се монтира вашата нова лежанка модел EP-950 Ltd. Там има съвети за разтягания и упражнения, а допълнителният диск, който съдържа някои базови практики за здрав гръбнак от д-р Шон, който дава и 20 минути урок върху уреда. Инструкции за Монтаж, както и Ръководство за Потребителя могат да бъдат свалени от уебсайта lejanki.bg. Слeд употреба просто сгънете инверсната лежанка и лесно я прибирате – размерите й са: 50 x 74 x 168 см (в сгънато положение). Най-много място заема в нейното разгънато положение от 221 x 74 x 216 см.

Накратко – лежанка Teeter: лесно, бързо и ефикасно срещу болки в гърба или кръста, за здрава основна мускулатура и пълноценен живот!