Упражнения у дома при болка в кръста | Лежанки Teeter

Знаете ли причината, поради която Роджър Тийтър е основал световно известната днес компания Тийтър? Защото 5 години имал страхотни проблеми с гърба, но намирал начин да се отърве от тях.

500-373965-894__1

През най-тежките си сутрини е трябвало да пълзи до банята, за да облее гърба си с гореща вода, та да може да работи през деня. Това се получило след катастрофа, а Роджър имал и професионални последици от карането на водни ски. Най-накрая обаче открива, че при обръщането на тялото наопаки той може да облекчи болката в гърба и да тръгне по пътя на възстановяването.

Разбрал колко много помага инверсионната терапия, решава да създаде компания за производството на инверсионни продукти.

сддс

Така през 1981 г. Роджър Тийтър и неговата съпруга Дженифър създават компанията, и  това е началото на Teeter Hang Ups – изключително популярните днес инверсни лежанки Teeter. Вече десетилетия те са лидер на пазара за инверсионно оборудване за дома, с клинично и търговско фитнес предназначение. А успехът на компанията не е случаен – Роджър Тийтър е инженер с над 50 години опит в разработката на уреди за спорт и фитнес, ръководил е над 200 проекта за разработването на нови продукти за други компании, включително много медицински и стоматологични продукти.

Лежанките Teeter са полезни при лечение на болки в гърба и кръста, те са помогнали и помагат на милиони  да намерят естествено облекчение. А тренировките не отнемат много време – нужни са само 7-минутни упражнения на ден с инверсната лежанка за лечение на болки в кръста и гърба. Teeter са от полза за успешно лечение на стеноза, могат да се използват при лечение на дископатия. С лежанката  ще изградите силна основна мускулатура с упражнения в обърнато наопаки положение на тялото. Разбира се, преди да започнете тренировки с лежанката, е много препоръчителна консултация поне с личния лекар дали нямате някое заболяване, което е противопоказно за висене с глава надолу.

Впрочем ползите от тези упражнения при болки в гърба започват още при по-малък ъгъл от 20 градуса, като можете да зададете ъгли от 20, 40 или 60 градуса. А ремъкът на настройване  позволява да зададете лесно ъгъл на обръщане и така не би стигнал по-далеч от желаното според Вас положение. Интересно е обаче да се вземе под внимание, че над 50% от хората, които употребяват Teeter, ежедневно се преобръщат изцяло (т. нар. 90-градусово „заключване”), тъй като им харесва наслаждаването на допълнителна свобода при спортуване и разтягане. И е лесно –  просто се следват три стъпки: Настрой височината; Заключи; Наклони се и почни. Тийтър е така прецизно балансиран, че дава пълен контрол върху вашата ротация за постигане на максимален комфорт. Нагласете уреда на някой от предварително зададените ъгли на ротация и се отпуснете, гравитацията ще свърши своята част.

За по-интензивна тренировка инверсната лежанка може да Ви „заключи” в позиция пълно обръщане на тялото, като така ще имате възможността за правене на коремни преси, ще можете да се изправяте до седнало положение, както и да правите клекове. Дискът за монтиране и  употреба в комплект с инверсна лежанка модел EP-950 Ltd съдържа съвети за упражнения и разтягане. Също така, допълнителният диск, който съдържа базисни практики за заздравяване на гърба от д-р Шон, дава урок за 20 минути върху уреда. И още едно улеснение – инверсната лежанка  модел EP-950 Ltd, пристига при вас предварително монтирана почти на 85% и е с пълна 5-годишна гаранция. Тя е създадена за потребители с ръст от 146 до 200 см, както и тегло не повече от 135 кг. Размерите й в сгънато положение са 50 x 74 x 168 см. В разгънатото си положение (при 2 м) е 221 x 74 x 216 см. Упътване за Монтаж и Ръководство за Потребителя могат да бъдат открити и свалени от уебсайта www.lejanki.bg.

Така че не се колебайте – изберете инверсните лежанки на Тийтър!

 

https://www.youtube.com/watch?v=bBGzewAgD44